ATENTIE, tot mai multa lume ne-a semnalat faptul ca in parcuri/piete (Tineretului, zona Crangasi, Militari si aproape tot sectorul 3) a fost pusa otrava.
Nimeni nu recunoaste nimic, nimeni nu stie nimic..
Otravirea cainelui se poate produce in urma ingerarii sau inhalarii unei substante nocive. Otravirea se poate observa in general usor si imediat, dar, exista cazuri in care aceasta se observa mai greu si reactile apar mai tarziu. Principalele simptome ale otravirii la caine sunt: vomitari, diaree, salivatie excesiva, colicii, tulbuari musculare etc.
Ce e de facut in cazul in care cainele este otravit?
In primul si in primul rand atunci cand cainele prezinta simptome de otravire, in genul celor prezentate mai sus, trebuie contactat imediat un medic veterinar. Dar, pana la venirea medicului nu trebuie sa stai cu “mainile-n san”. Exista o vorba veche pe care toata lumea o ia de buna si anume, aceea ca laptele este un antidot universal si acesta trebuie dat cainelui atunci cand acesta este otravit. Din pacate acest mit este extrem de cunoscut si de aplicat. Nu face greseala de a-i da cainelui lapte, nu vei face decat sa-i inrautatesti situatia. Laptele nu il va scapa de otrava ci din contra va grabi lucrurile, deoarece el dizolva toxicul si astfel otrava ajunge rapid in sange. Una din primele solutii si cea mai buna este administrarea unui vomitiv. In schimb cum nu toata lumea are asa ceva la indemana, o a doua solutie, la fel de buna este sa-i turnam cainelui pe gat apa calduta sarata. Dupa turnarea apei, cainele va incepe sa vomite, iar dupa ce vomita ii mai poti administra doua albusuri batute de ou care sa fie amestecata cu putina apa (aproximativ o cana).