COMUNICAT DE PRESĂ
BĂNCESCU MINTE ȘI FURĂ CU NERUȘINARE!
Huliganul lui Oprescu se agață cu disperare de sacul cu 7 milioane de euro din bugetul Primăriei, continuă să prindă și să omoare câini, continuă să umfle cifre, în ciuda deciziei instanței de a suspenda normele de aplicare a Legii 258/2013, în ciuda opoziției din partea societății civile, în ciuda nenumăratelor plângeri penale din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, în ciuda faptului că pentru încălcarea acestei sentințe judecătorești și a multor alte abuzuri, Oprescu și Guvernul Ponta sunt acum în vizorul Parlamentului UE, la sesizarea europarlamentarului german de la Tierschutzpartei, Stefen Eck.
Declarația lui Băncescu cum ca „eutanasierea” ar fi permisă de lege, normele neavând nimic de a face cu omorârea câinilor, este o minciună. ASPA nu are acum nici un temei legal în baza căruia să continue programul de prindere și ucidere a câinilor fără stăpân.
Nu este vorba de nici o interpretare, legea nu se interpretează, ea se aplică.
Pentru cei cărora încă le este neclar acest lucru, redăm mai jos textul legii:
OUG 155/2001 devine din ordonanță de urgență prin completări și modificări ulterioare Legea 258/2013. Această lege, conform Articolului V, nu poate funcționa decât prin norme de aplicare. Articolul V: In termen de 15 zile de la data intrării in vigoare a prezentei legi, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va emite normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 227/2002, cu modificările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta lege.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în condițiile art. 147 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată. Aceste norme au fost emise prin HG nr 1059/2013, adică aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 829 din 23.12.2013. Se specifică clar că este vorba de normele OUG devenită Legea 258 prin modificare și completare. În data de 20 iunie 2014, Curtea de Apel București dispune prin hotărârea 1982/2014 suspendarea executării HG nr 1059/2013 până la pronunțarea instanței de fond. Prin legea 544/2004, Legea contenciosului administrativ, încheierea de suspendare este executorie de drept.
Mai pe înțelesul tuturor, mai puțin pe înțelesul primarului Oprescu, orice activitate de capturare și ucidere a câinilor fără stăpân la ora actuală până la o altă sentință dată de Curtea de Apel nu are nici un cadru legal, deci devine INFRACȚIUNE tocmai pentru că încalcă o hotărâre judecătorească.
Încăpățânarea hingherului-șef al Primăriei de a încălca legea are un motiv temeinic: cei 7 milioane de euro care i-au fost încredințați de Oprescu. Schema deturnării banului public de către ASPA este una foarte simplă, atât de simplă încât să poată fi pusă în aplicare de un rudimentar ca Băncescu și trepădușii pe care-i are în subordine, Ancuța și Treeroiu:
-la momentul începerii programului de prindere și ucidere, Primăria declarat un număr de 65.000 de câini pe străzile Capitalei, deși la această cifră impresionantă nu s-a ajuns în urma unui studiu profesionist, făcut de o companie independentă, cu expertiză în domeniu, ci de SRI, adică de foștii colegi ai tatălui lui Oprescu, de vecinii lui din Primăverii, de gașca lui de securiști. NUMĂRUL DE CÂINI FĂRĂ STĂPÂN DIN BUCUREȘTI ERAU DE CEL PUȚIN DOUĂ ORI MAI MIC DECÂT CEL ANUNȚAT DE SRI.
-serviciile de capturare și ucidere a câinilor sunt externalizate către firme partenere, firme obscure, fără expertiză în domeniu. Firmele încasează 220 lei/câine capturat (+ TVA), în condițiile în care capturarea unui câine așa cum o fac ASPA și firmele partenere în acest moment – fără personal calificat și instruit, fără substanțe tranchilizate, în mod barbar și traumatizant pentru câini – nu trebuie să coste mai mult de 10 lei, potrivit Organizației Vier Pfoten. CEA MAI MARE PARTE A BUGETULUI ASPA ESTE DIRECȚIONATĂ CĂTRE SERVICIILE FIRMELOR PARTENERE.
-numărul câinilor capturați este umflat pe hârtie, lucru posibil și la îndemâna acestei instituții, deoarece nu există o bază de date cu câinii capturați și aceștia nu sunt microcipați decât dacă sunt adoptați. NUMĂRUL REAL AL CÂINILOR PRINȘI ȘI OMORÂȚI DE ASPA NU POATE FI VERIFICAT, ÎN LIPSA UNEI BAZE DE DATE ȘI A UNUI SISTEM INFORMATIC DE MONITORIZARE A CÂINILOR PRELUAȚI DE ECARISAJE.
Ce permite această gravă încălcare a legii, motivată de milioanele de euro la care Băncescu nu vrea să renunțe nici măcar cu prețul unor anilor de închisoare la care va fi condamnat? Paranoia. Paranoia lui Oprescu, care trăiește cu iluzia că voturile se numără în cadavre de câini, că în ciuda voinței a 65% din populația României, care se opune uciderii in masa a cainilor,el va fi considerat salvatorul copiilor Bucureștiului. Că masacrul, jaful și rușinea la care supune acum o țară întreagă vor fi uitate după ce Capitala se va umple din nou de câini, în mai puțin de un an de la alegeri.
Andra Dădău,
Purtător de cuvânt
Grupul social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor – A.D.A
Contact: +4 0722862869